RSS  YouTube 

Už jste to slyšeli? Mayerův vztah je zřejmě passé!

Našel u Curie Ludolfovo číslo. Vypadá to na vysoké napětí!

Albert sice tvrdí, že je to všechno relativní, ale ono jablko nepadá daleko

od stromu, jak říká Isaac...

Zapomeňte na drby! Chcete vědět, jak je to doopravdy?

Přijďte na Dny vědy a techniky v Plzni!

Rok se s rokem sešel a vy máte opět možnost proniknout do tajemného světa laboratoří, obdivovat zázraky moderní techniky a získat řadu zajímavých informací z různých vědních oborů. Letos již posedmé.

Program Dnů vědy a techniky je již tradičně rozdělen do dvou částí: Od pondělí do čtvrtka (10. - 13. 9. 2012) můžete navštívit především expozice v areálu Západočeské univerzity v Plzni, zatímco v pátek a v sobotu (14. a 15. 9. 2012) se většina akcí koná v centru města.

Po šest dní si tak můžete vybírat z pestrého programu zahrnujícího řadu interaktivních expozic, odborných přednášek a informačních seminářů, které absolvujete buď přímo ve specializovaných laboratořích a učebnách Západočeské univerzity v Plzni, nebo jednoduše na ulici v centru města.

Pozor! Z organizačních důvodů je nutné se na některé akce (zvláště v univerzitním areálu) předem zaregistrovat. Registrovat se mohou skupiny i jednotlivci, a to od konce srpna na těchto webových stránkách. Registrace i vstup na veškeré akce jsou zcela zdarma.

Kromě toho jsou pro vás opět připraveny soutěže o ceny. Do první z nich se můžete zapojit již nyní. Vyluštěte šifru ukrytou v žárovce, pošlete své řešení na adresu dnyvedy@rek.zcu.cz a vyhrajte jednu z připravených cen! Řešení můžete zasílat do 15. 9. 2012.

Pojďte s námi objevovat, přemýšlet a žasnout.

Těšíme se na vás!