Dny vědy a techniky 8.9 - 13.9.2014
robot aplikace google play

O akci

Přijďte si s námi do Plzně zavědátorovat!
Věda a technika tak blízko, že se můžete dotknout.

Dny vědy a techniky jsou tradiční interaktivní výstava, kterou letos již podeváté pořádá Západočeská univerzita v Plzni spolu se statutárním městem Plzní a za vydatné podpory Plzeňského kraje. Tento festival vědy se stal během osmi minulých ročníků již tradiční akcí spojenou s prvním podzimním měsícem, bez níž si lze plzeňské září představit jen stěží.

Stejně jako tomu bylo v minulých letech, věda a technika se promíchá v prostorách ZČU a ulicích města s běžným životem. Po dobu šesti dnů se budete setkávat s experimenty běžného života, i s pokusy, které jinde jen tak neuvidíte. Máme pro vás autodráhu, roboty, vzducholoď, 3D tiskárnu, zdravotníky, vědce, experimentátory, nadšence všeho druhu a hlavně - úžasnou atmosféru.

Již tradičně je program akce rozdělen do dvou částí. Od pondělí do čtvrtka (8.–11. září) vás pozveme k nám do univerzitního kampusu na Borských polích. Během této první části vás necháme nahlédnout do našich laboratoří a do špičkových univerzitních pracovišť. Tady si můžete vyzkoušet různé pokusy a měření, vidět v akci nejmodernější přístroje nebo zúčastnit speciálních kurzů. Na druhou část akce v pátek a sobotu (12.–13. září) věda dorazí přímo do centra Plzně a přilehlých ulic. Vstup na veškeré akce je zdarma.

Stejně jako touha po poznání není nijak limitovaná, ani Dny vědy a techniky nemají žádné věkové omezení. Jistě si tam každý najde to, co ho zajímá. Naší snahou není pobavit vás na šest dní, ale zaujmout a pokud možno inspirovat k celoživotnímu zájmu o vědu a techniku. Přijďte se podívat, co zajímavého si pro vás odborníci nejen ze Západočeské univerzity v Plzni připravili. Přijďte a bavte se vědou!

Na inovaci expozic a exponátů přispěl projekt PVBV - Popularizace vědy a badatelsky orientované výuky, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/45.0007.

Mrkněte na nové spoty Mrkněte na FaceBook
Copyright 2014 ©, Západočeská univerzita v Plzni